Wat voor gras kies jij in de tuin?

Er is een ruime keuze aan ondergronden voor buiten. Hou je van een ondergrond van stenen? Of heb je liever zand of gras? Je kunt kiezen voor gewoon gras, maar kunstgras wordt steeds populairder. De zogenaamde outlets van kunstgras, maken deze ondergrond ook qua prijs aantrekkelijk. Het brede assortiment van aanbiedingen zorgt voor een ruime keuze in verschillende soorten kunstgras, daarnaast is het vaak goedkoop en van goede kwaliteit. Aanbiedingen in alle vormen en maten van de ondergrond zijn online te vinden en te bestellen, wel zo makkelijk.

Kunstgras of niet? 
Kunstgras leggen is sneller en makkelijker dan zelf gras zaaien, daarom kiezen steeds meer mensen voor deze optie. Wat vind jij hiervan? Een ander voordeel van kunstgras is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft, maar wel mooi groen blijft.
Voordat je kiest voor dit gras is het handig om je te bedenken hoeveel je nodig hebt en daarnaast of je het zelf wil leggen of dat je het liever door iemand laat doen. Zelf kunstgras leggen is vrij makkelijk. Hieronder volgt wat uitleg over hoe je dit het beste kunt doen.

Het plaatsen van kunstgras 
Kunstgras leggen is vrij makkelijk. Om onnodige naden te voorkomen kun je beter te veel dan te weinig van deze ondergrond bestellen. Neem daarom tien centimeter meer dan je hebt uitgerekend dat je nodig hebt.

Een goed drainerende ondergrond is belangrijk voor een strakke kunstgrasmat. Het zorgt voor het behoud van het plezier ervan en verlengt de levensduur van het kunstgras. Hieronder wordt beschreven hoe je een geschikte ondergrond voor je grasmat creëert.

Als eerst graaf je vijf tot 10 centimeter van de huidige ondergrond af en breng je een laag van 5 tot 10 centimeter wit zand aan. Let erop dat je het goed egaliseert voor het beste effect.

Vervolgens plaats je een onder doek, die ervoor zorgt dat er minder snel gaten of putten in het zandbed ontstaan. Als je het doek over het zand hebt geplaatst, snijd je een centimeter van de rand van het doek af.

Tenslotte begin je met het aanleggen van het kunstgras. Dit doe je door het gras uit te rollen en het zo’n vijf centimeter over de rand, bandjes of tegen de muur te leggen. Als alles helemaal naar wens ligt, lijm je het kunstgras vast, zodat het stevig vastligt. Werk het kunstgras netjes af voor het beste resultaat. Zo snel en makkelijk is het om je eigen kunstgras aan te leggen.

Bron afbeelding: Tuin en Kunstgras.nl

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27