Tips om zelfstandig een vijver aan te leggen

Het hebben van een esthetische vijver in je achtertuin kan veel voordelen opleveren. Het kan je niet alleen een rustgevende sfeer bieden, maar het kan ook de esthetiek en de waarde van je huis verhogen. Het is dus altijd een goed idee om er een te bouwen, op voorwaarde dat je de benodigde ruimte hebt. Een manier om een ​​vijver te bouwen is om je te laten helpen door een specialist, terwijl een andere manier is om hem zelfstandig te bouwen. Er zijn natuurlijk veel dingen waar je rekening mee moet houden als je het zelfstandig gaat bouwen, zoals de gebruikte vijverfolie en het gereedschap dat je nodig hebt voor dit project. Hieronder volgen enkele tips voor het zelfstandig aanleggen van een vijver.

De grond voorbereiden

Eerst moet je de grond voorbereiden en de vijver inrichten voordat je met werkzaamheden begint. Zorg ervoor dat je vijver zich in een goed gedraineerde ruimte bevindt die voldoende wordt blootgesteld aan de zon. Het moet ook minstens 6 meter van je huis of septisch systeem zijn, en minstens 2 meter van bestaande bomen, struiken of andere vegetatie. Tenzij je zeker bent van je vaardigheden, is het het beste om niet op hellende grond te graven en niet met een schop. Kies in plaats daarvan voor een graafmachine of schakel een professionele service in. Nadat de locatie is bevestigd, kun je beginnen met het markeren van het waterniveau met stokken en touw, terwijl je het oppervlak van je vijver berekent en schat hoeveel water het moet bevatten.

Het gat uitgraven

Ten tweede, graaf het gat voor je vijver met de hand of met machines. Deze plaats moet minimaal 60 cm breder zijn dan je folie en 15 cm dieper dan de gewenste afgewerkte diepte van je vijver (bijvoorbeeld een 180 cm brede vijver vereist een graafplaats van 240 cm breed). Het is belangrijk om te markeren waar ondergrondse voorzieningen zich bevinden, omdat ze ernstige problemen kunnen veroorzaken als ze worden bedekt door vuil. Het zal zeker tijd kosten om ze te vinden en op te ruimen.

 

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27