Sleutelcodes – Zijn de uwe veilig?

Wat zijn sleutelcodes? Het zijn de nummers die bij het slot horen dat u net hebt gekocht. Ze bevatten informatie die de pincode in het slot identificeren en geven op hun beurt de informatie die nodig is om een sleutel te knippen. Stel bijvoorbeeld dat u uw huissleutel naar een winkel brengt om meer sleutels te laten maken. De winkelbediende zal het type sleutel dat u heeft (de fabrikant van het slot) identificeren, dan zal hij of de sleutel dupliceren of het nummer dat op de sleutel is gestempeld gebruiken om nieuwe sleutels te maken.

Als u nu de bovenstaande paragraaf opnieuw leest, zult u merken dat u nooit om uw identiteit wordt gevraagd, wat betekent dat iedereen uw sleutel kan meenemen en een andere kan laten maken. Met andere woorden, er is geen verantwoording en dus geen sleutelcontrole.

Bij hoge veiligheidssloten wordt de sleutelcode op uw naam geregistreerd en wordt die informatie in een databaseprogramma gezet dat uw codes bijhoudt. De sleutelcode is meestal blind, dit betekent dat u door te kijken naar de code geen informatie kunt krijgen over hoe het slot is vastgepind of hoe u een dubbele sleutel moet knippen. De blinde code wordt gekoppeld aan een pincode die alle informatie bevat.

Sleutelcodes

– Worden gebruikt om de penningvolgorde van het slot te identificeren.

– Gebruikt om extra sleutels te knippen

– Hoge veiligheidssloten vereisen identificatie voordat de sleutels worden geknipt

– Hoge veiligheidsslotcodes worden geregistreerd aan de eindgebruiker

– Blinde codes geven de pin- en snij-informatie niet weg.

– Hoge veiligheidscodes worden bijgehouden in een beveiligde database

Gemak vs veiligheid

De sloten die u koopt bij ijzerwarenwinkels of grote supermarkten bieden gemak in een middelgroot beveiligingsniveau, dit is misschien wel OK voor de meeste mensen. Vraag u echter altijd af wat u probeert te beschermen of te vergrendelen en als dat waardevol is, dan is het een beetje ongemak waard.

U kunt geen hoogbeveiligde sloten kopen bij ijzerwarenwinkels of grote supermarkten. Ze worden gekocht bij gespecialiseerde slotenmakers of door de fabrikant goedgekeurde servicecentra. Deze plaatsen verkopen u de hardware en registreren vervolgens de slotcode voor u. Zij zullen u ook voorzien van de beveiligde slotcode en een manier voor u om die te gebruiken indien nodig. Zij zullen deze code ook veiligstellen in een database waar het niet aan iemand anders wordt toegewezen.

Voor meer informatie over Sleutelcodes, neem contact op met de Sleutelmaker uit Amsterdam!

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27