Paarden bij thuis, wat heb je nodig?

Paarden zijn al heel erg lang een edel dier geweest en één van de grootste successen van de mens. Hoe het ons gelukt is om zulke angstige prooidieren te temmen en dan te kunnen bereiden is nog steeds een klein wonder. Vandaag de dag kun je zelfs een paard bij jou thuis hebben. En je hoeft niet direct een hele manege te hebben. Voor één paard ben je gewoon wat spullen nodig en een hok gevuld met stro. Een opstapkrukje 3 treden bijvoorbeeld zodat je er goed bij kan. Maar er is veel meer nodig voor een paard. Ik had vroeger als kind een pony en bij die was het grootste gedeelte van het werk de stront opruimen. Voor een echt paard of meerdere paarden wil je misschien er meer moeite insteken zodat je de paarden kunt blijven berijden.

Goede verzorging van het paard

Een aesculap is ook belangrijk samen met een hele collectie aan borstels enzo. Een paard borstelen vergroot de verbinding tussen jou en je paard. Dat is wat je zoveel mogelijk wilt. Een aesculap is een scheermachine specifiek gemaakt voor paarden. Je wilt je paard zo goed mogelijk verzorgen en gerust stellen. Paarden zijn namelijk vrij angstige dieren. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat een hele kudde paarden in hysteria uitbrak. De reden? Één van de paarden liet een vrij luide scheet. Van schrik liet het nog een scheet en toen begonnen de andere paarden in hun paniek ook scheten te laten. Het was hilarisch om te zien maar ook een beetje zielig. Het toont maar weer aan dat je paard goed verzorgen.

Pragmatiek is altijd aanwezig

Paarden verzorgen bestaat niet alleen maar uit het borstelen en aaien. Je moet ook denken aan de meer saaiere dingen. Veel mensen denken hier niet echt aan maar het is even belangrijk om geld te besparen en dingen goed geordend te hebben als dat het is om je paard veel aandacht te geven. Paarden zijn gevoelige dieren die heel goed aanvoelen als jij zelf gestrest bent dus haal iets zoals een hooinet voerbesparend en andere dingen die het gemakkelijker maken voor jou. Op die manier kun je zonder stress genieten van je paard. Dat is fijner voor jou en voor het nobele dier waar je op mag rijden.

Ga in overleg met paardenmaneges en aap na

Je eigen paard hebben kun je op verschillende manieren doen. Je kunt gewoon een dier in de weide hebben staan dat er mooi uitziet. Mijn achterbuurman had twee shetlandpony’s en mijn pa kocht er ook later één. Nadat ik ouder was dan 9 kon ik de super kleine pony niet meer bereiden. En eigenlijk het enige dat we deden was het dier in leven houden. Dat is oké maar als je meer wilt moet je kijken naar hoe paardenmaneges het doen en hun tips moet je ook toepassen op je eigen erf. Anders heb je gewoon een hele schichtig dier dat bij het minste of geringste zijn botten breekt. Om dat te voorkomen moet je altijd van te voren goed in overleg gaan met mensen die veel paarden hebben zodat je niet veelgemaakte fouten maakt.

 

 

 

 

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27