Nieuwe woning? Nieuwe schoorsteenkap!

Dag allemaal! Leuk dat je weer een nieuwe blog van mij leest. Of eigenlijk. Gaat lezen. Hierbij ga ik het hebben over jouw nieuwe woning. Want wat hoort er in eerste gedachte niet bij een nieuwe woning? Juist, een schoorsteenkap. Waar dit bij veel huizen wellicht iets is wat pas achteraf geregeld wordt, is het slim om dit gelijk al te doen. In deze blog vertel ik je waarom, waar en wanneer. Veel leesplezier!

Nieuwe woning

“Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Wat leuk! Moet er veel gebeuren?” Waarschijnlijk een vraag die je vaak hoort. Wat je hierop antwoord is verschillend per huis. Bij sommige huizen moet veel gebeuren. Bij sommige huizen hoeft er niet zoveel te gebeuren. Vaak zijn er een aantal dingen die wel gedaan worden. Zoals een ander kleurtje op de muren en schoonmaken. Maar wat jij waarschijnlijk niet wist is dat bij veel huizen ook de schoorsteenkap vervangen wordt. Dit komt doordat de schoorsteenkap grotendeels smaak van de vorige bewoners was. Nu dit jou of jullie huis wordt is het goed om dit soort persoonlijke voorkeuren lekker naar jouw smaak te maken! Maar wat zijn nou de voordelen van een nieuwe schoorsteenkap?

Voordelen schoorsteenkap

Naast het feit dat als je een schoorsteen hebt een schoorsteenkap ook verplicht is zijn er ook vele voordelen bij. Zo zorgt een schoorsteenkap ervoor dat de regen niet naar binnen kan regenen en zorgt ervoor dat je schoorsteen beter stookt. Dit doet hij doordat de schoorsteen meer zuurstof krijgt. En zoals je zelf weet bestaat vuur ook uit zuurstof. Ook kun je je schoorsteenkap helemaal naar je eigen wensen inrichten door een nieuwe schoorsteenkap te kopen. Zo zijn er gigantisch veel verschillende schoorsteenkappen te koop. Sommige zijn rond andere puntig. De een heeft een sprookjesachtig uiterlijk en een ander een heel modern uiterlijk. De kans dat jouw schoorsteenkap perfect bij jouw interieur past is vrij klein. Aangezien je zelf de interieur inricht en de vorige bewoners dit ook op hun interieur hebben ingericht.

Nieuwe schoorsteenkap kopen

Wil je op zoek gaan naar een mooie schoorsteenkap is het eerste wat je moet doen jezelf verdiepen in de verschillende schoorsteenkappen. Dit kun je heel gemakkelijk in Google doen. Kijk bij de verschillende websites die schoorsteenkappen aanbieden en bekijk wat bij jou past. Hierna ga je kijken naar de bedrijven. Persoonlijk heb ik mijn schoorsteenkap gekocht bij www.schoorsteenkap.nl. Heel eenvoudig besteld en hij kwam al snel aan. Ook kun je eenvoudig een mooie prefab schoorsteen bestellen bij schoorsteenkap.nl

Tuin