Let hierop bij het inrichten van een nieuwe tuin

We komen allemaal wel eens op een moment dat we een tuin moeten gaan inrichten. Of dit nou bij je eerste huis is of op een later moment; we moeten er allemaal een keer aan geloven. En niets is leuker dan het inrichten van een tuin. Er zijn namelijk erg veel mogelijkheden bij een tuin inrichten. Afhankelijk van jouw wensen is bijna alles wel mogelijk. Natuurlijk hangt dit wel af van de grootte van de tuin, maar wat betreft planten en het aanleggen van bijvoorbeeld verlichting zijn er veel goede oplossingen. Om je op weg te helpen waar je onder andere op moet letten bij het inrichten van een nieuwe tuin, hebben we in dit artikel een aantal factoren benoemd zodat je daar alvast over na kan denken.

De vorm

De vorm van de tuin is essentieel voor de inrichting. Is de tuin juist lang en smal? Of kort en breed? Als deze erg lang en smal is, wil je dat hij minder smal gaat ogen. Dit kan je onder andere doen door te kiezen voor een geschikte schutting. Zo kan je op dat moment beter niet kiezen voor horizontale balken maar bijvoorbeeld een gevlochten schutting. Naast de schutting hebben ook de elementen in de tuin een grote invloed op hoe de tuin oogt. Wil je graag een vijver en is je tuin erg smal? Dan kan je het beste kiezen voor een vijver over de breedte. Tevens is het van belang om vormen af te wisselen om een natuurlijk effect te creëren.

Tevens heeft de vorm ook invloed op de mogelijkheden in de tuin, voornamelijk wanneer de tuin niet zo groot is. Een grote vijver in een smalle tuin is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk. Net als een overkapping of schuur/garage. Denk dus goed na over wat je waar wil hebben. Want voor je het weet is je tuin te vol.

Groene vingers

Hoe je de tuin gaat inrichten is natuurlijk ook afhankelijk van of je groene vingers hebt. Wanneer dat zo is, vind je het waarschijnlijk mooi én leuk om veel beplanting in je tuin aan te leggen. Wanneer je het niet zo leuk vind om in de tuin te werken wordt er vaak aangeraden om te kiezen voor tegels. Echter moet dit ook onderhouden worden. Zo zal er onkruid tussen de tegels gaan groeien en is de kans groot dat er groene aanslag op ontstaat. Informeer dus goed wat bij jou past voor je de hele tuin hebt ingericht.

Functie

De functie van de tuin bepaalt hoe jij hem wil inrichten. Heb je kleine kinderen? Dan zijn gras en een speeltoestel waarschijnlijk perfect. Gebruik je de tuin om te klussen aan je auto? Dan zijn tegels praktischer. Wanneer je van veel feestjes houdt en geregeld andere kinderen over de vloer hebt kan het zijn dat je een groot speeltoestel of misschien wel een springkussen in de tuin wil plaatsen. Een springkussen is in de meeste gevallen erg groot, hier moet je dan wel een grote open ruimte voor hebben. Waar jij de tuin voor wil gebruiken is dus erg belangrijk bij het inrichten ervan!

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27