Is een zwembadoverkapping noodzakelijk bij een zwembad in de tuin?

Het hebben van een zwembad in de tuin is heerlijk. Lekker in de zomer kunnen dobberen in de zon of kinderen die plezier hebben in het zwembad is natuurlijk schitterend. Vaak vragen mensen zich af of een zwembadoverkapping echt nodig is. Voor een schoon zwembad is het belangrijk dat er geen bladeren of ander vuil in het zwembad drijft. Schoonmaken kost veel tijd en met een overkapping houdt je al het vuil uit het zwembad. Of een zwembadoverkapping een luxe is of een noodzaak hangt helemaal af van je eigen wensen.

Voorkom bladeren in het zwembad

Bij een zwembadoverkapping denk je misschien al snel aan een grote houten constructie over het zwembad heen. Toch kan een zwembadoverkapping simpeler zijn dan je denkt. Een voorbeeld is afdekfolie. Dit is de goedkoopste manier, maar zeer effectief. Afdekfolie kun je eenvoudig zelf plaatsen en verwijderen. Door het folie op het water worden bladeren op het folie gevangen en beland het vuil niet in het water. Een nadeel van afdekfolie als overkapping is dat het lastig kan zijn om het folie van het zwembad te krijgen als er veel vuil op ligt. Zeker na een herfstperiode waar veel bladeren vallen is het een lastig karwei om het folie te verwijderen zonder dat er bladeren of ander vuil in het water belanden. Wanneer je kiest voor afdekfolie is het ook handig om een plek te hebben waar je het zeil kunt schoonmaken. Als het zeil niet schoon is, kunnen algen ontstaan die je zeker niet in je zwembad wil hebben.

Een andere zwembadoverkapping waar vaak voor gekozen wordt, is een koepelvormige overkapping. Een voordeel van een overkapping als deze is dat er geen vuil in het water komt en je het hele jaar lekker kunt zwemmen. Een koepelvormige zwembadoverkapping kun je zelf plaatsen, maar ook laten installeren.

Zwem heel het jaar of alleen in de zomer

Twee verschillende zwembadoverkapping voor twee verschillende gebruikers. Wanneer het zwembad vooral in de zomer wordt gebruikt, is een net of zeil voor over het zwembad de beste keuze. Het scheelt in de kosten. Op dit gebied zijn ook verschillende materialen die gebruik worden zoals een zeil met bubbels. Dit zorgt er voor dat het water warmer blijft.

Wanneer je een zwembad heel het jaar schoon wilt houden en gebruiken, is een koepelvormige overkapping de beste keuze. Ook deze komen in verschillende vormen en maten en zijn vaak schuifbaar. Zo kun je in de zomer gewoon in de buitenlucht zwemmen en in de zomer warm binnen.

Bron afbeelding: https://www.zwembad-overkapping.com

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27