Hoe een hovenier jouw tuin een boost kan geven

  1. Ideeën opdoen

Landschapsontwerpers hebben massa’s ideeën. Dat is deels aan hun opleiding te danken, maar het is ook een aangeboren eigenschap van het soort mens dat deze loopbaan kiest. Hoewel het formuleren van ideeën een menselijke eigenschap is, is het vermogen om overvloedig van ideeën te zijn en een idee tot een nieuw en verbeterd idee te spinnen met behulp van vroegere ervaring en expertise in de sector een uniek talent van ontwerpersberoepen.

  1. Plaatsanalyse

Elk stuk grond is uniek en maakt tegelijk deel uit van een groter ecosysteem. Een professionele landschapsontwerper zal de vaardigheid bezitten om de macrokosmos te begrijpen die de grote lijnen van het ontwerp zal dicteren. Hij zal ook het verfijnde talent bezitten om de microkosmos details te lezen, die de unieke elementen van een bepaald aandachtsgebied bepalen.

  1. Conceptueel Ontwerp

Als er eenmaal een duidelijke analyse van de projectplaats is, is het mogelijk conceptuele ontwerp-ideeën te bedenken om te overwegen. Elke site heeft meerdere oplossingen, maar als het achtergrondonderzoek grondig gedaan is, zal een professionele landschapsontwerper de opties kunnen beperken tot een concept dat beantwoordt aan de behoeften, wensen en verlangens van de landeigenaar en tegelijk de in het bestaande landschap aanwezige ecosysteemkenmerken aanpakt.

  1. Planning van de aanleg

Dat een mens een idee heeft over een ontwerp, wil nog niet zeggen dat dat idee ook werkelijk bouwbaar of duurzaam is. We kunnen behoorlijk wilde dingen verzinnen! Door samen te werken met een doorgewinterde vakman kun je er zeker van zijn dat wat je samen ontwikkelt niet alleen gebouwd kan worden, maar ook in stand gehouden kan worden.

Tip: Hoveniersbedrijf De Tuin Vlaardingen | Van ontwerp tot realisatie

  1. Begroting maken

Begrijpen wat dingen kosten is heel belangrijk. We zijn er allemaal goed mee vertrouwd hoeveel een willekeurig ontwikkelingsproject kost. Het ontwerpproces vereist in het begin onbelemmerde fantasie en creativiteit, maar als de richting en de esthetiek eenmaal bepaald zijn, is het nodig het project in de realiteit van het geld te brengen. Een professionele landschapsontwerper zal op grond van ervaring redelijkerwijs een project budgetwaaier of ball park budget kunnen geven of je door het prijs- en biedproces kunnen loodsen, zodat je kunt bepalen of je het project in een keer moet bouwen of over een paar jaar in fasen.

  1. Aannemer-verbinding

Het is monumentaal belangrijk om het ontwerpproces in de bouwfase te trekken. Sommige ontwerpers werken met in huis aannemers – bekend als Design/Build. Anderen werken solo en hebben sterke relaties opgebouwd met professionele landschapsaannemers waarmee ze vol vertrouwen samenwerken of die ze aanbevelen. Deze relaties zijn heel nuttig voor wie van plan is installateurs in te huren voor de bouwfase.

  1. Projectbeheer

Een van de echte voordelen van het werken met een professionele landschapsontwerper in het ontwerp-ontwikkelingsproces is dat deze persoon bij je blijft tijdens de bouwfase. Elk project heeft de mogelijkheid om tijdens de bouw verbeterd te worden. Bovendien zal bij bijna elk project tijdens de bouw wel een of ander “onbekend” opduiken. Als je je ontwerper bij de hand hebt of als je projectleider fungeert, zul je de kansen benutten en onvoorziene valkuilen tot een minimum beperken.

Als je een landschapsproject in je verbeelding hebt opborrelen, denk er dan over een professionele landschapsontwerper te contacteren om je te helpen je ideeën uit te werken en te verfijnen tot een uitvoerbaar plan dat jij of een landschapsaannemer kan uitvoeren.

Gelukkig tuinieren!

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27