Boomschors de oplossing voor onkruid 

Wist je dat boomschors een goede oplossing is tegen onkruid? Elke tuinbezitter haat onkruid en niemand wil uren wieden en onkruid trekken in de tuin. Boomschors, maar ook houtsnippers, gaan onkruid vorming tegen.

Onkruid groeit snel 

Wanneer het warmer wordt, schiet het onkruid al snel tevoorschijn. Daarnaast groeit het gerust tussen tegels. Het maakt onkruid weinig uit en het groeit altijd hard. 

Onkruid groeit snel omdat het weinig voeding, uit de bodem, nodig heeft. Onkruid is onder te verdelen in twee categorieën. Namelijk de zaadonkruiden en de wortelonkruiden. Vooral wortelonkruid is hardnekkig en krijg je niet zomaar weg. Zeker niet als het eenmaal zich heeft genesteld in jouw tuin. 

De kracht van boomschors 

Met boomschors bedek je de bodem. Hierdoor krijgt de voedingsbodem voor onkruid nog weinig zonlicht. Bij een laag van 5 centimeter boomschors krijgt onkruid vrijwel geen ruimte meer om te groeien. 

Boomschors is misschien niet je eerste keuze voor in de tuin. Maar boomschors heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Daarnaast biedt het ook nog eens extra voeding aan andere planten. Die groeien sneller dankzij deze voeding, maar ook omdat onkruid niet meer in de weg zit. Na twee jaar is boomschors volledig gecomposteerd. 

Boomschors verzwakt ook de wortels van onkruid. Hierdoor is het onkruid ook gemakkelijk te verwijderen. Daarnaast zijn stukken boomschors ook bijzonder geschikt voor het aanleggen van wandelpaadjes en dek je decoratief een overgangsgebied af. 

Wil je echt af van onkruid leg dan ook nog een stuk anti worteldoek onder de boomschors.

Onderhoud van boomschors 

Boomschors moet je vervangen. Na ongeveer een jaar verliezen deze bodembedekkers zijn onkruidwerende vermogen. Het is slim om een deel boomschors na een jaar te vervangen. 

Vervang zeker een deel van de boomschors ieder jaar. Let wel op dat het niet te dicht tegen de beplanting ligt. Anders loop je de risico dat je de groei belemmerd.

Boomschors is een goede oplossing voor onkruid. Maar pak het direct aan, zodra onkruid zich de kop opsteekt. Pak je onkruid direct aan? Dan heb je er ook minder last van en ontwikkelt onkruid zich minder. Wil je graag goedkoop en snel boomschors bestellen? Kijk dan eens op bustotaal.nl

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27