Bescherm je kinderen tegen de zon

In de lente en zomer zijn we vaker buiten. Of dit nou in de tuin is, het balkon of op een openbare plek. Van nature vinden we het heerlijk om buiten te zijn, zo ook onze kinderen. Kinderen spelen in de zomer veel meer buiten en worden hierdoor ook veel blootgesteld aan zon en de bijbehorende UV-straling. Het is belangrijk om je kinderen te beschermen tegen (te veel) zonlicht, ook in de tuin of op het balkon.

Creëer schaduw op de speelplek
Kinderen zijn als het lekker weer is veel buiten om te spelen. Of dit nou in de speeltuin is, het zwembad, je eigen tuin of zelfs het balkon. Het is belangrijk dat je je kinderen goed beschermt tegen de UV-straling van de zon zodat ze niet verbranden. Natuurlijk is het noodzakelijk om ze goed en regelmatig in te smeren met zonnebrand met een hoge factor, maar schaduw op het heetst van de dag is ook gewenst.

Vooral in de zomer kan de zon nogal goed doorbranden en daarom wordt het vaak afgeraden om tussen 12 en 15 uur in de middag in de volle zon te zitten. Wil je jouw kinderen laten buitenspelen op dit tijdstip? Creëer dan schaduw op hun speelplek, zodat zij ongestoord kunnen spelen.

Je kunt schaduw creëren door middel van een parasol, maar dan moet de maat van deze parasol maar precies de gehele speelplek bedekken. Daarnaast zit je met de vervelende parasolvoet die nogal eens in de weg kan staan.
Heb je wel eens aan een schaduwdoek gedacht? Met een schaduwdoek kun je altijd lekker buiten in de schaduw zitten. Er zijn schaduwdoeken in heel veel vormen, afmetingen en uitvoeringen te verkrijgen. Denk hierbij aan een vierkant schaduwdoek, driehoek, harmonica schaduwdoek, waterdicht doek etc. Daarnaast zijn er ook balkonschermen te verkrijgen voor schaduw op je balkon. Dit is een rolgordijn dat je ophangt en naar beneden kunt doen om de zon te weren.

Schaduwdoek op maat laten maken
Maar heb je een moeilijke hoek of plek waar de schaduwdoek moet komen te hangen? Dan kan het zijn dat er geen standaard maat schaduwdoek is die hier perfect past. Maar dit is geen probleem. Je kunt namelijk een schaduwdoek op maat laten maken! Kies zelf het materiaal, type doek en de afmetingen uit. Zo zal je altijd een schaduwdoek hebben die helemaal naar wens is en precies past waar jij deze wilt hebben!

Wist je daarnaast dat schaduwdoeken vaak 90 tot 95% van de UV stralen tegenhouden? Dankzij een schaduwdoek kun je daarom je kinderen altijd heerlijk buiten laten spelen en tegelijkertijd beschermen tegen de zon. Geen gesleep meer met zware parasolvoeten, maar gewoon een simpel schaduwdoek ophangen!

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27