Belangrijke dingen bij het tuinieren

Van te voren…

Voordat je aan het tuinieren begint is het belangrijk om een lijstje te maken van wat je allemaal nodig hebt. Dit moet namelijk aanwezig zijn op de locatie waar je tuiniert. Het verhuizen van spullen (vanuit thuis of een ander locatie) kan namelijk soms best een klus zijn.

Aarde
Het aarde is belangrijk bij het tuinieren. Om te testen of de aarde van goeie kwaliteit is om te tuinieren kan er een zuurtegraad test plaats vinden, oftewel een ph graad meten. Dit lijkt misschien lastig maar is simpel te meten door verschillende testers ( te koop bij tuincentrums). Een ph graden loopt uiteen van 1 tot 14. 1 is het zuurst en 14 het minst. Een graad van 7 is goed.

Plannen

Het is belangrijk om de plannen wat en hoeveel planten je gaat plaatsen en verzorgen. Sommige planten hebben minder zonlicht nodig dan de ander. Deze planten kunnen het best achterin worden geplant of een andere plek waar minder zonlicht aanwezig is.

Juiste gereedschap
Een juiste set van gereedschap is noodzakelijk bij het tuinieren. Het maakt het werk net wat makkelijker. Een aantal basisgereedschappen waar je al veel mee kunt zijn: Handschoenen, schoffel, hark, snoeischaar, tuinschep, mes en eventueel een touw of scheidingsplaten.

Aantekeningen

Hou een lijstje bij waarbij je weet hoeveel er is geplant, wat er is geplant en wanneer. Zo kun je zie hoe snel alles groeit en hoe de verzorging gaat van de planten.

Genieten

Tuinieren is leuk en rustgevend om te doen. Vergeet daarom niet te genieten van het tuinieren en om bezig te zijn met de natuur. Geef ook niet gauw op als het even tegenzit en er iets niet goed gaat. Met veel planten kan je gewoon weer opnieuw beginnen met planten en is het resultaat snel weer zichtbaar, en van je fouten leer je!

Vind je het na het proberen nog steeds moeilijk? Dan kan je nog altijd tips vragen van een expert die al langer bezig is met tuinieren. Zij hebben namelijk veel ervaring en willen je graag helpen en hun kennis met je delen. Veel Succes met het tuinieren!

Tuin

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27