Een buitenstopcontact aansluiten in vijf eenvoudige stappen

Het aanleggen van elektra kan ook buiten het huis erg handig zijn. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat je ook buiten in de tuin elektriciteit nodig hebt. Het aansluiten van zo’n buitenstopcontact is net iets anders als binnenshuis. In dit artikel hebben we een stappenplan uitgewerkt hoe je in vijf stappen een buitenstopcontact kan aansluiten.

Stap 1: zet de stroom uit

Wanneer je een buitenstopcontact gaat monteren dan is het enorm belangrijk om eerst de stroom uit te schakelen. Controleer altijd of je dit goed hebt gedaan.

Stap 2: Waterdichte aansluiting maken

Kan je het stopcontact precies aansluiten op de plek waar de kabels door de muur komen? Dan zit je al goed. Echter is dit vaak niet mogelijk en moeten de kabels worden geleid naar een andere plek. Doordat het buiten niet altijd droog is, is het belangrijk dat je kiest voor een veilige, waterdichte kabeldoos. Dit zal kortsluiting voorkomen.

Stap 3: Behuizing monteren

Wanneer je een waterdichte aansluiting hebt, kun je de behuizing op de muur monteren. Dit doe je door op de gewenste plekken twee gaten te boren en deze te vullen met pluggen. Schroef de behuizing op de muur en strip de dragen een stukje zodat je ze goed kan aansluiten.

Stap 4: Bedrading aansluiten

Nu is het de taak om de bedrading aan te sluiten op het buitenstopcontact. In de handleiding van het gekochte product staat een instructie hoe je dit moet doen. 

Stap 5: Afdekken van de sokkel

Wanneer alle kabels goed zijn aangesloten, dan moet de behuizing worden afgedekt. Het is belangrijk om dit netjes te doen, dan kan het ook eenvoudig worden vastgeklikt. 

Het is dus eenvoudig om een buitenstopcontact aan te sluiten. Zoek je nog een buitenstopcontact? Neem dan even een kijkje op https://nlshop.se.com/

huis

Warning: Illegal string offset 'sidebar' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'sidebar_position' in /home/aegwewad/domains/floraliashowtuin.nl/public_html/wp-content/themes/footage/sidebar.php on line 27